Bedlington Terrier

KENNEL

SYMRETOPPEN

Bedlington terrieren er en trivelig familiehund med et relativt rolig temperament. Utendørs er den i full fart, mens den innendørs helst vil ligge å slappe av og ta det rolig.

 

 

Rasen stammer fra England der den ble avlet fram av gruvearbeidere og smeder på slutten av 1700 tallet.

 

 

Bedlington terrieren er en allroundhund som passer de fleste. Den er ikke mosjonskrevende,  er fornøyd med korte turer men kan bli med på så lange turer du orker. Bedlington terrieren elsker å få løpe i full galopp på store åpne plasser, følge med i skogen og på fjellet.

 

 

Hundene røyter ikke og derfor tåler ofte selv allergikere rasen. Jevnlig pelsstell er viktig. Grundig gjennomgreing en til to ganger i uken er en forutsetning. De klippes så ofte du selv ønsker, men minst 3-4- ganger pr år. Dersom pelsen blir for lang er det vanskelig å holde flokene unna. Selv synes jeg at pelsstellet morsomt og en positiv side ved rasen.

 

 

Rasen er sosial. En bedlington liker å være nær og sammen med eierene sine. Fremmede møter de med forsiktighet, men har de først blitt kjent med en person er det stor gjensynsglede ved nye møter.

 

 

Ute er det full fart, men hundene er stort sett veldig påpasselige med å ikke miste eieren av syne. Det gjør at en tur i skogen med bedlington som regel blir veldig avslappende. De passer på at du ikke forsvinner, -istedenfor at Du må passe på at de ikke forsvinner.

 

 

De er anvendelige til det meste og er glade i å trene. Agility, lydighet, spor og ettersøk er grener de liker veldig godt. Det er du som eier som skaper begrensningene.

 

Se hvordan Norsk Kennel Klub beskriver rasen:

https://www.nkk.no/raser/bedlington-terrier-article8221-815.html

 

Se også oppdateringer på Kennel Symretoppen's Facebookside:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta gjerne kontakt dersom du ønsker å høre mer om hverdagserfaringene med rasen!